Наша адреса:

18015, м. Черкаси,

вул. Митницька, 59.

тел. 63-08-83

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

postheadericon 2023-2024 н.р.

01.03.2024р. заклад дошкільної освіти комбінованого типу (ясла-садок) №31 «Калинка» Черкаської міської ради взяв участь у прослуховуванні міського літературно-музичного фестивалю, присвяченому 210-тій річниці від дня народження Т.Г. Шевченка на базі ДНЗ №91.  До уваги журі та гостей заходу був представлений номер: Декламування – інсценівка у вокально-музичному супроводі уривка поезії Т.Г. Шевченка «Ой стрічечка до стрічечки». Виконавці: вихованці середнього дошкільного віку – Голуб Стефанія та Ярмоленко Данило; музичний керівник Кисленко Валентина Миколаївна.
Вихованці ЗДО №31 «Калинка» Черкаської міської ради із задоволенням долучилися до флешмобу “Щасливі лапки” та Міжнародного заняття доброти про гуманне та відповідальне ставлення до тварин, яке традиційно проходить за підтримки Міністерства освіти та науки України. З 26 лютого – 1 березня 2024 року в закладі дошкільної освіти в кожній віковій групі проведені заняття  доброти з метою виховання у дітей гуманного ставлення до тварин і бажання допомагати іншим.
Освітня робота з дітьми старшого дошкільного віку «Про витрати і доходи». Формування соціально-громадянської компетентності засобами економічного виховання. Вихователь гр. N3 – Філістін О.Г. (27.02.2024р.)
Освітня робота з дітьми старшого дошкільного віку «Професії важливі всі, потрібні різні фахівці». Формування соціально-громадянської компетентності як складової особистісного зростання дошкільника. Вихователь гр. N1 – Кутня Ж.С.
В групах нашої «Калинки» на підвіконнях, буяє весна! Діти разом з педагогами із задоволенням висівають насіння, висаджують цибулинки, доглядають та спостерігають за їх ростом і розвитком. Даний вид роботи сприяє розвитку допитливості і спостережливості у дошкільнят, допомагає краще пізнати навколишній світ, дає можливість розширити уявлення малят про рослини, як живі організми, про умови, необхідні для їх росту і розвитку, розвивати естетичні почуття, уміння радіти красі вирощуваних рослин та результатам своєї праці!
У ЗДО N31 “Калинка» традиційно у лютому пройшов шашковий турнір – змагання на особисту першість серед дівчаток і хлопчиків старшого дошкільного віку закладу. Гра в шашки потребує концентрації уваги, розумового напруження та сприяє інтелектуальному розвитку дитини, розвитку логічного та абстрактного мислення, формуванню вміння будувати тактику та стратегію своїх дій, вихованню етики гри з партнером. 19.02.2024р.
Освітня робота з дітьми старшого дошкільного віку «Права маленької людини». Формування соціально-громадянської компетентності засобами правового виховання. Вихователь гр. N3 – Усенко С.П. (14.02.2024)
13.02.2024р. у ЗДО N31 «Калинка» Черкаської міської ради інспектором ВЗНС по Черкаській міській громаді ЧРУ ГУ ДСНС України у Черкаській області проведено з дітьми дошкільного віку заняття-вікторину з БЖД, а саме з тем: «Дотримання правил пожежної безпеки в побуті» та «Дії при виявленні вибухонебезпечних предметів». Дякуємо інспектору ДСНС – Ірині за плідну співпрацю))
Освітня робота з дітьми старшого дошкільного віку «Вареники – Божі хваленики». Формування соціально- громадянської компетентності засобами національно-патріотичного виховання. Вихователь гр. N1 – Каніщева В.П. (09.02.2024)
Освітня робота з дітьми інклюзивної групи з БЖД із використанням методики «Persona Dolls». Підгрупове заняття «Увага! Увага! Увага!». Правила реагування на сигнал «Повітряна тривога”. Вихователь гр. N6 Отрощенко С.В. Відкритий перегляд відбувся в рамках майстер-класу для вихователів інклюзивних груп
закладів дошкільної освіти
«Використання методики соціального та психологічного розвитку дітей дошкільного віку «Persona Dolls» 08.02.2024 р.
Освітня робота з дітьми дошкільного віку «Ми і наш садок «Калинка». Формування соціально-громадянської компетентності та соціальна адаптація дітей молодшого дошкільного віку. Вихователь гр. N2 – Горбенко О.О. (06.02.2024р.)
Розвивальне заняття «Психологічна аптечка». Методи та прийоми емоційного розвантаження дітей старшого дошкільного віку.
Практичний психолог Чигирик О.О.
Корекційно-розвиткова робота вчителя-логопеда з дітьми середнього дошкільного віку із використанням елементів мнемотехніки «Зимова казка». Вчитель-логопед гр. N4 – Луб’янська І.О.(01.02.2024р.)
Освітня робота з дітьми молодшого дошкільного віку «Дружба починається з посмішки». Розвиток мовлення засобами соціально-морального виховання. Вихователь гр.N2 – Омельченко О.В.
До Дня соборності України у «Калинці» було проведено ряд заходів з дітьми: тематичні заняття, бесіди, відеоперегляди та розваги. Педагоги розповіли малятам про історію виникнення свята Соборності, пригадали українські державні символи, національні пам’ятки України, пограли в українські народні ігри, виконали колективні творчі роботи. 22.01.2024р.
Новорічні емоції наших вихованців.
Новорічний настрій панує у «Калинці».
В очікуванні новорічних свят!
Семінар-практикум для вчителів-логопедів закладів дошкільної освіти «Використання елементів нейропсихологічної корекції в роботі вчителя-логопеда ЗДО». 07.12.2023.р.
30 листопада Андріївськими вечорницями розпочався цикл зимових Різдвяно-Новорічних свят в нашій «Калинці». В ошатно-прибраній світлиці панували дитячі жарти, сміх та веселощі. Традиційно малята та дорослі були одягнені в національні костюми, зала декорована під українську світлицю, в якій гостинні господині приймали гостей  – веселих парубків та дівчат. 
Вечорниці побудовані на українських традиціях з кусанням калити, варениками, народними іграми під супровід української народної музики, вчать дошкільнят любити свій народ і виховують в маленьких душах любов та повагу до українських звичаїв і традицій.
Ранкове коло «Осінній етюд» для малят гр. N4 (5  р.ж.). Вихователь Надія Бондар.
Організація ранкового прийому дітей у ЗДО – важливий аспект фахової майстерності вихователя, від якого залежить якість проживання дитиною дня в закладі дошкільної освіти, її емоційне благополуччя та комфорт протягом усього перебування в дитячому садку, починаючи вже зранку.  Отже, ранок малюка має починатися з порції любові і добра!!!
Музично-спортивна розвага «Про своє здоровʼя дбай – бігай, повзай і стрибай» у рамках тижня «За здоровий спосіб життя».
Денна гімнастика пробудження «Сонячний промінчик» з дітьми різновікової гр. N6. Вихователь Ольга Степаненко. 22.11.2023р.
«Осіння прогулянка». Розвиток мовлення дітей дошкільного віку під час прогулянки на свіжому повітрі. Вихователь гр. N6 Світлана Отрощенко.
21.11.2023р.
Осіння казка завітала до нашої “Калинки”. (31.10.23р. – 02.11.23р.)
Осінь – загадкова пора року, різнобарвна і пʼянка, щедра, грайлива і дощова… В нашій «Калинці» осінь – казкова і затишна. А яка вона у вас?
В нашій «Калинці» в кожній віковій групі проведені тематичні заняття до Дня української писемності та мови. Це свято нагадує нам про велич нашої мови, яка є не тільки інструментом спілкування, але й втіленням нашої культури, історії та духу, символом самобутності та незалежності. Нехай рідна мова завжди залишається для всіх нас духовним джерелом життя та оберегом, а мелодія її звучання  приносить радість та надихає на шляху до нашої перемоги! (27.10.2023р.)
16.10.2023 р. відзначався Всесвітній день хліба. Весь тиждень у нашій «Калинці» пройшов під гаслом «Хліб – всьму голова!». Під час вивчення даної лексичної теми педагоги збагатили знання дітей про основну святиню українського народу – хліб, його довгий шлях від лану до столу, навчали вихованців поважати важку працю хліборобів та виховували патріотичні почуття.
Тематичні експозиції «Осінні дарунки» в групових осередках нашої «Калинки».
Гра-драматизація «Ходить гарбуз по городу» з осіннім настроєм вихованців гр. N1.
Ходить гарбуз по городу
Питається свого роду:
– Ой, чи живі, чи здорові
Всі родичі гарбузові?” (11.10.2023р.)
1 жовтня український народ відмічав свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника України.
Продовжуючи славні і шляхетні традиції українського народу, в нашому закладі дошкільної освіти весело і завзято відгомоніла музично-спортивна розвага «Козацькі забави», яка проходила під девізом «Козачатами хочемо стати – вільну Україну захищати» під керівництвом інструктора з фізкультури Полякової Л.Л. та музичного керівника Кисленко В. М. (02.10.2023 р.)
З 11.09.2023р.– 29.09.2023р. у ЗДО №31 “Калинка” тривав місячник «Увага! Діти на дорозі!” під час якого проведені заходи:
тематичні заняття з вивчення правил дорожнього руху «Безпека на дорозі»; вирішення задач за ілюстраціями при різних ситуаціях, при переході вулиці; зустріч з дорожніми знаками «Безпечний рух – безпека життя»; дидактичні ігри для малят– «Увага! Діти на дорозі»; бесіди: «Безпека на дорозі», «Світлофор»; «І світлофор віршами скаже» вивчення віршів про правила дорожнього руху; сюжетно – рольові ігри «Водії і пішоходи», «Я учасник дорожнього руху»; тематичні вікторини «Правила дорожнього руху» та інш.
Формування відповідального ставлення до власної безпеки відбувається на всіх етапах життя людини, а розпочинається воно з дошкільного дитинства.
В рамках місячника «Увага! Діти на дорозі!» до нашої «Калинки» завітали інспектори патрульної поліції у Черкаській області. Під час зустрічі в ігровій формі діти ознайомилися з функціями роботи патрульної поліції: правилами дорожнього руху, основами безпеки на дорозі, дорожніми знаками та технічним забезпеченням патрульних. Щиро дякуємо патрульній поліції за співпрацю))
Наша «Калинка» разом з іншими закладами дошкільної освіти долучилася до збору коштів для потреб штурмової бригади, у якій служать черкащани. Також в рамках міського заходу: «Дякуємо ЗСУ за можливість навчати і навчатись» колектив ЗДО N31 «Калинка» передав на передову смаколики для наших військових. Разом до Перемоги! (29.09.2023р.)
У ЗДО N31 «Калинка» відбулося засідання Школи батьків майбутніх першачків із залученням вчителів молодших класів Черкаської ЗОШ N12.
Психологічна готовність до шкільного навчання охоплює різноманітні аспекти здібностей, умінь і навичок дитини. Вона є підставою для уявлень про рівень загального розвитку майбутнього школяра та розвиток психіних процесів. Усі ці аспекти потребують особливої уваги не тільки педагогів, а й насамперед батьків для майбутньої успішної адаптації до шкільного буття старших дошкільнят (20.08.2023р.)
Практичним психологом Чигирик О.О. проведений психологічний тренінг «Психологічна готовність педагогічного колективу до нового навчального року в умовах воєнного стану». Чи можливо у воєнний час педагогам залишатися в ресурсі, тренувати психологічну стійкість та знаходити час для відновлення? Дієві поради для підтримки психологічного здоров’я отримали педагоги під час тренінгу.
Творча акція для дошкільнят – малюнок на асфальті «Про правила дорожнього руху кольоровою крейдою». Творчо та із захватом підійшли дітлахи до роботи. На своїх малюнках вони зображували вулиці, дорожні знаки, пішохідні переходи, автомобілі, світлофори. Під час малювання діти разом з педагогами закріпили правила дорожнього руху (15.09.2023р.)
Спортивно-музична розвага «Про безпеку дбаємо – дорожній рух вивчаємо» (13.09.2023р.)
З Днем знань, шановні колеги, батьки та наші найкращі в світі вихованці!!! Нехай цей навчальний рік почнеться вдало і проходить успішно, нехай кожен день знаменується навіть і маленькою, але перемогою, а отримані знання, навички і вміння відкривають перед нашими дошкільнятами двері до нових обріїв, інтересів і рекордів. Мирного неба, здоров’я та звершення мрій. (01.09.2023 р.)

Нас можна знайти на facebook