Наша адреса:

18015, м. Черкаси,

вул. Митницька, 59.

тел. 63-08-83

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

postheadericon 2022-2023 н.р.

З Днем Конституції України!!! Це свято, коли ми згадуємо про те, що єдність і правова держава є основою нашого суспільства. Це великий день для всіх українців, адже ми знаємо, якою ціною нам дається перемога. Музично-спортивна розвага «Весела подорож Україною» (28.06.2023р.)
Музично-спортивна розвага “Про здоров’я дбаємо – в рухливі ігри граємо!”. Цікаве й активне дозвілля наших малят влітку.
01.06.2023 рік!!! Хай небо буде мирним, без хмаринок.
Хай сонечко лоскоче до нестями!
Нехай здоровими зростають діти
І хай щасливі будуть мами!
Ми бажаєм нині вам багато
З Днем захисту дітей,
Із вашим святом!
30.05.2023 року відбулася дуже важлива подія для наших вихованців — випускний в дитячому садку! Вітаємо вас, наші любі, зі святом! Бажаємо мирного дитинства, гарного настрою, багато енергії і активності, потягу до пізнання і завжди дзвінкого і щирого сміху. Нехай ваші перші кроки в шкільному житті будуть легкі, зрозумілі і цікаві. Удачі вам, великих успіхів, сонячних днів і здоров’я!!!
Співпраця з патрульною поліцією м. Черкаси. Дякуємо нашим поліційським за проведену в ігровій формі просвітницько-профілактичну роботу з дошкільнятами з естафетами, відгадуванням загадок та з практичним показом обладнання патрульної машини.
Зі святом, з Днем вишиванки! У вишиванках, з Україною в серці!!! Українські традиції – одні з найкрасивіших у світі. І в наших з вами силах поширити їх, розповісти про них всьому світу! Вишиванка єднає українців, зігріває серця та душі теплом! Це наша особливість і невід’ємна частина культури! Нехай це свято зітре кордони і об’єднає українців у кожному куточку планети. 18.05.2023р.
В нашій «Калинці» гамірно і весело пройшла тематична спортивна розвага-вікторина «Дорожній рух вивчай – правила запамʼятай». Діти закріплювали знання про правила дорожнього руху, призначення світлофора та його сигнали, вчилися розрізняти дорожні знаки. Розвивали спритність, швидкість, навички орієнтування в просторі, увагу і спостережливість. Виховували дружні відносини, бажання прийти на допомогу іншому. І все це відбувалося з гарним настроєм, гамірно і завзято на свіжому повітрі). 17.05.2023р.
Практичним психологом Чигирик О.О. з малятами гр.N5 проведено розвивальне заняття «Моя сімʼя». З дітьми було обговорено, які бувають сім’ї, різницю між поняттями сім’я  та родина. Малята із задоволенням пограли в гру «Вірно – не вірно» та намалювали малюнок «Моя сім’я». Кожна дитина  мала можливість за власноруч створеним малюнком розповісти про свою сімʼю, з кого вона складається, як члени сімʼї люблять проводити разом час, які є родинні традиції.
Питання родинного виховання є особливо актуальним. В сімʼї дитина отримує перші уроки любові до батька, матері, до своєї Батьківщини. Саме родина є тією цеглинкою, з якої складається добробут та спокій у нашій державі.
25.04.2023р.  у закладі дошкільної освіти комбінованого типу N 31 «Калинка» Черкаської міської ради відбулося чергове засідання Команд психолого-педагогічного супроводу дітей з ООП із залученням фахівців ІРЦ. Під час зустрічі консультантами Інклюзивно-ресурсного центру були надані відповідні рекомендації батькам та педагогам щодо організації корекційно-розвиткової роботи у 2023-2024 н.р.
Квітень у “Калинці”.
Мандрували космосом вихованці середнього дошкільного віку гр. N1. Заняття з ознайомлення з соціумом «Космічна подорож». Вихователь Каніщева В.П. 12.04.2023р.
З 03.04.2023р. по 07.04.2023р. у ЗДО N31 «Калинка» Черкаської міської ради тривав Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. Метою проведення низки заходів була цілеспрямована робота щодо виховання у дошкільнят відповідального ставлення до безпеки людини, формування основ здорового способу життя; усвідомлення необхідності вироблення навичок з дотримання правил поведінки в надзвичайних ситуаціях у побуті, під час навчальної діяльності; підвищення рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу.
В рамках Тижня знань про безпеку життєдіяльності в нашій «Калинці» для дітей всіх вікових груп проведена тематична музично-спортивна розвага «Відважні рятувальники». Дошкільнята вивчали та закріплювати знання з правил пожежної безпеки, навчалися діяти в екстремальних ситуаціях, виховували уважне ставлення до дотримання правил безпечної поведінки, повагу до рятувальників. І звичайно ж, розвивали спритність, витривалість та швидкість, увагу, старанність і вольові якості в умовах змагання.(05.04.2023р.)
Великодній настрій наших вихованців)

Освітня робота з дітьми 5 р.ж. «Великодня казка». Розвиток мовлення дітей середнього дошкільного віку засобами художньої літератури. Вихователь гр. N1 – Каніщева В.П. — з Валентиною Канищевою.
Корекційно-розвиткова робота з дітьми середнього дошкільного віку «Іграшками граємо…». Логопедичне підгрупове заняття з формування лексико-граматичних категорій. Вчитель-логопед гр. N1 – Галич І.В. (23.03.2023р.).
Практичним психологом Чигирик О.О. 16.03.2023 р. проведена з педагогами ділова гра з елементами тренінгу «Патріотичне виховання: як зробити дієвим?». Під час  ділової гри педагоги не тільки активізували і підвищували рівень професійної компетентності щодо завдань і шляхів формування патріотичного світогляду у дошкільнят, а й відпрацьовували прийоми і методи зняття емоційної напруги та візуалізації такої очікуваної всіма нами Перемоги.
Корекційно-розвиткова робота з дітьми старшого дошкільного віку, логопедичне заняття з формування лексико-граматичних категорій «Солов‘їна наша мова». Вчитель-логопед гр. N1 – Павленко Т.В.
Освітня робота з дітьми старшого дошкільного віку «Лялька-саморобка в подарунок захисникам України». Формування українського мовлення дітей засобами української народної творчості. Вихователь гр. N3 – Усенко С.П. 14.03.2023р.
Сьогодні, 09.03.2023р. для дітей старшого дошкільного віку відбувся тематичний захід «Тарасовими стежинами» із залученням працівників бібліотеки філії N1 для дітей Черкаської міської ЦБС. Наші вихованці дізналися багато цікавого про життя і творчість Тараса Григоровича Шевченка, декламували вірші, співали пісні, грали в ігри та із задоволенням знайомилися з дитячими книжками та творами видатного митця. Дякуємо  працівникам бібліотеки за плідну співпрацю!!!

Весняний настрій та позитивні враження вихованців нашої “Калинки” у сонячних барвах із веселими таночками та дзвінкими дитячими піснями)

ЗДО N31 «Калинка» долучилився до ІІ Міжнародного Заняття доброти (з 01.03.2023р. по 07.03.2023р.) яке присвячене вихованню у дошкільнят гуманного ставлення до чотирилапих улюбленців – собак та котів. Захід традиційно проходить за підтримки Міністерства освіти і науки України. У ці складні часи нашим дітям як ніколи потрібні душевний спокій, позитивні емоції, безтурботність та доброта. Традиційним джерелом таких почуттів є Заняття доброти, яке не тільки покращує емоційний стан малят, а й вчить людяності, співчутливості та гуманізму.
Освітня робота з дітьми старшого дошкільного віку «Державні символи України». Розвиток українського мовлення засобами національно- патріотичного виховання. Вихователь гр. N2 – Горбенко О.О.
В очікуванні Перемоги і весни!!! Створємо весняний настрій та розробляємо концепцію прикрашання музичної зали.

28.02.2023 року відбулася чергова зустріч колег та батьків в ЗДО
№ 31 «Калинка» із залученням фахівців ІРЦ, які є активними учасниками команди психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами, яка функціонує  в нашому закладі. Під час зустрічі обговорили питання моніторингу освітніх досягнень вихованців з ООП, намітили майбутні цілі в розробленні ІПР, враховуючи думку педагогів, фахівців ІРЦ та батьків.
Дякуємо фахівцям ІРЦ за тісну співпрацю.
Освітня робота з дітьми старшого дошкільного віку «Мальовнича Україна»Формування українського мовлення дошкільників засобами краєзнавства. Вихователь гр. N2- Омельченко О.В.
16 лютого в Україні святкують особливе свято — День єднання. Акція оголошена «З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість…», згідно з Указом Президента України «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» від 14 лютого 2022 року № 53/2022[2]. Це молоде свято було  засноване лише рік тому, але полюбилося українцям, бо в нашій єдності – запорука Перемоги!
Стрітення щорічно відзначається 15 лютого.
Тематичне заняття «Український спадок». Формування українського мовлення дошкільників старшого дошкільного віку засобами українського народознавства. Дошкільнята в ігровій формі вивчали традиції українського народу та народні прикмети, закликали весну і виготовили своїми руками стрітенських «жайворонків». Вихователь гр. N4 – Бондар Н.В.
У ЗДО N31 “Калинка» традиційно пройшов шашковий турнір – змагання  на особисту першість серед дівчаток і хлопчиків закладу. Гра в шашки потребує концентрації уваги, розумового напруження та сприяє інтелектуальному розвитку дитини, розвитку логічного та абстрактного мислення, формуванню вміння будувати тактику та стратегію своїх дій, вихованню етики гри з партнером.
За вікном – зима, а в групах нашої «Калинки» на підвіконнях, буяє весна! Діти разом з педагогами із задоволенням висівають насіння, висаджують цибулинки, доглядають та спостерігають за їх ростом і розвитком та ще й мають смачні вітаміни до столу. Яка ж смачна зелена цибулька вирощена у садку на підвіконні…  Даний вид роботи сприяє розвитку допитливості і спостережливості у дошкільнят, допомагає краще пізнати  навколишній світ, дає можливість розширити уявлення малят про рослини, як живі організми, про умови, необхідні для їх росту і розвитку, розвивати естетичні почуття, уміння радіти красі вирощуваних рослин та результатам своєї праці!
Корекціно-розвиткова робота з дітьми старшого дошкільного віку вчителя-логопеда гр. №4 – Луб’янської І.О. Логопедичне заняття “Сторінками українських народних казок”.
Освітня робота з дітьми старшого дошкільного віку з використанням елементів STREAM-освіти: «Юні будівельники». Вихователь гр. N3 – Філістін О.Г. (07.02.2023р.)
Освітньо-виховна робота з дітьми старшого дошкільного віку «Хустинка – оберіг для воїнів ЗСУ». Розвиток мовлення дошкільників засобами українського декоротивного мистецтва. Вихователь гр. N4 – Татьяна Литвин (03.02.2023р.)
01.02.2023р. у закладі дошкільної освіти комбінованого типу (ясла-садок) №31 «Калинка» Черкаської міської ради пройшов День відкритих дверей.  Мета заходу – ознайомлення батьків із організацією харчування дітей в закладі дошкільної освіти.
Освітньо-виховна робота з безпеки життєдіяльності з дітьми дошкільного віку «Небезпечні ситуації, які можуть виникнути при спілкуванні з незнайомими людьми». Вихователь гр. N6 – Ольга Степаненко (12.01.2023р.)
Освітньо-виховна робота з дітьми молодшого віку з безпеки життєдіяльності «Правила дорожнього руху для малят». Вихователь го. N5 – Войко О.Б. (10.01.2023р.)
Участь у новорічному конкурсі для дошкільних закладів України з оформлення святкової музичної зали. Разом створюємо святковий настрій, та віримо в наші мрії, які обов’язково здійсняться ☃️ 💛💙
Новорічні свята у “Калинці”.
Наші добрі справи для ЗСУ🇺🇦🇺🇦🇺🇦 продовжуються.Працівники закладу 
випекли 14 кілограмів смачних та духмяних булочок для наших захисників 🙏♥️♥️🇺🇦🇺🇦🇺🇦Нехай аромат домашньої випічки нагадає нашим воїнам про рідну домівку, про затишок та родину.Наші дошкільнята передали захисникам обереги та малюнки. Разом до ПЕРЕМОГИ !!! 22.12.2022р
Настрій новорічний)
Смаколики для воїнів ЗСУ!!! 18 кг печива відправлено на передову для наших захисників!!! 16.12.2022р.
Вихованці «Калинки» з любов‘ю готували для наших захисників смаколики.  Нехай тепло дитячих рученят з найкращими побажаннями та янголятами-оберегами, підтримають воїнів ЗСУ, створять святковий настрій та нагадають рідну домівку. До акції доєдналися і члени колективу закладу дошкільної освіти. Печево, разом з теплом наших сердець, буде передане Героям.  Разом до Перемоги!
Як у «Калинці» калиту кусали!
— Добрий вечір, пане Калитинський! 
— Здоров будь, пане Коцюбинський! 
— Чого пожалував? 
— Їду, їду на коні, в червоному жупані, до вашої хати калиту кусати.
— А я буду по зубах писати! 
— А я вкушу! 
— А я впишу! 
— Ой чи впишеш, чи ні, 
Я на білому коні!!!
*********************
Вивчаймо та шануймо традиції українського народу!!!!
Освітня робота з дітьми  середнього дошкільного віку з основ безпеки життєдіяльності «Небезпечна знахідка». Вихователь гр. N5 – Величко О.В.
Освітня робота з  основ безпеки життєдіяльності дітей дошкільного віку, заняття «УВАГА! УВАГА!УВАГА! Правила реагування на сигнал «Повітряна тривога». Вихователь гр. N6 – Світлана Отрощенко
07. 12. 2022р. відзначаємо День української хустки!!!
6 грудня відзначаємо День Збройних Сил України.
Повертайся, татусю…
Повертайся, татусю, скоріше, 
Вся родина на тебе чекає.
Ми з тобою ще вивчимо вірші,
Переможе народ наш, я знаю! 
Я люблю тебе дуже, мій татку,
І молюся за тебе до Бога.
Та Небесного Тата прохаю: 
“Отче Наш, нам пошли перемогу!” (Ю. Забіяка)
Свічка вічної пам‘яті невинним жертвам голодоморів в Україні. 
Мільйони людей, мільйони українців загинули у 1932-1933 роках від голоду. Свідомий геноцид українського народу, цілеспрямований Голодомор, усвідомлений злочин.  Роковини трагедії нам вкотре нагадують про зло, яке вчинила радянська влада 90 років тому. Про зло, яке не має права повторитись.
Наші добрі справи не завершуються. Колектив та батьки закладу дошкільної освіти “Калинка” долучилися до акції допомоги людям, які  сьогодні проживають на  територіях  Херсонщини та Миколаївщини, звільнених від окупантів.   Допомога надійде людям, які опинилися у скрутній ситуації. Ми нація , яку не перемогти. Разом до ПЕРЕМОГИ! Слава Україні! Слава ЗСУ! (26.11.2022р)
Музично-фізкультурна розвага “Наш друг – сітлофорик”.
“Будь уважним на дорозі!”
З 14.11.22р по 18.11.22р у ЗДО № 31 “Калинка” тривав Тиждень безпеки дорожнього руху. Наші малюки уважно та старанно, в ігровій формі вивчають правила та обігрують ситуації водіїв та пішоходів.
До Дня української писемності і мови у закладі дошкільної освіти №31 “Калинка” Черкаської міської ради педагогами підготовлені і проведені  тематичні розваги «Рідне слово, рідна мова».
***********************
  Материна мова
Колискова пісня, колискова —
то найперша материна мова.
Пахне вона м’ятою і цвітом,
чебрецевим і суничним літом.
Пахне молоком і споришами…
Скільки в ній ласкавості і шани,
скільки в ній тривожності людської,
і надій, і сивини гіркої…
Колискова пісня, колискова —
то солодка материна мова.
 Микола Сингаї
Різнобарв’я української осіні у нашій “Калинці”. Жовтень 2022р.
Святковий настрій в осінніх барвах))
Осінь – пора року, коли можна назбирати величезну кількість різного природнього матеріалу для різноманітних поробок. Кожного року у нашому садочку організовуються виставки та експозиції дитячих робіт з природніх матеріалів, присвячені осінньому різнобарв‘ю. Дивограй цікавих ідей творчо втілюється у життя педагогами разом з дітьми при залученні батьків вихованців гр. N1,2,3,4,5,6.
Вінегрет мій, вінегрет…
Смачненька ти страва
У всякого свій рецепт,
Ще й своя приправа!
Вихованці у садку 
Вправні кулінари! (Гр. N6)

Осінні барви — це не описати,
Така краса, що серце завмира…
Озеленення території закладу дошкільної освіти, висадка сакур, баготолітніх кущів та рослин працівниками “Калинки”. (07.10.2022р.)
Вітаємо всіх з Днем знань та з початком 2022-2023 навчального року!!!
26.08.2022 р. наш заклад із задоволенням доєднався до чудового інформаційно-патріотичного проекту «Chebookcrossing» який ініційований департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради. Головною ідеєю заходу є дарування книги українською мовою з своїми власними побажаннями. До цієї акції із задоволенням долучилися працівники нашого дошкільного закладу. Зібрані книги будуть подорожувати країнами Європи. У кожній з книг також буде інструкція з подальшими діями нового власника книги, аби вона могла мандрувати світом.
Передача зібраних книг є безкоштовною, адже їх мета – об’єднати навколо України весь світ.
Популяризуймо, українське!!!

Нас можна знайти на facebook